Kampdag 2 - 2022

Gepubliceerd op 12 juli 2022 om 10:35

Hallo allemaal,

Vandaag was de eerste volle dag op ons kamp. Na lekker een beetje uit te hebben geslapen begonnen we met zijn allen aan het ontbijt. Met een goed gevulde buik en nog even wat ontspanning konden we beginnen aan het meerkamp. Ter herinnering aan ons vorige kamp in 2019 waarbij het thema ‘Expeditie Robinson’ was. Hierbij werden er vier teams gemaakt die bij verschillende oefeningen tegen elkaar moest strijden. In totaal waren er vijf proeven. Bij proef 1 moesten twee groepen tegen elkaar over de stormbaan waarbij ze onder een paaltje door moesten, door de hoepel, driemaal rond draaien en tot slot onder een net door. De groep waarbij alle kinderen als eerste terug waren bij de start hadden gewonnen. Proef 2 bestond uit een kookproef waarbij de kinderen geblinddoekt konden voelen of proeven aan verschillende ingrediënten uit onze keuken. Als ze hadden gevoeld of geproefd hadden ze gewonnen. De derde proef was boter-kaas-en-eieren met een aanpassing. De twee groepen moesten rennend naar het raster toe om hun X en O neer te kunnen leggen. Wie er dus het snelste bij het raster was mocht de eerste zet bepalen. Als er nog geen drie op een rij was en alle X en O’s lagen er al wel mocht je een zet omwisselen. Proef 3 bestond ook uit twee groepen die tegenover elkaar op een rij zo lang mogelijk op één been moesten blijven staan, raakte je voet de vloer was je af. Door dit soms wat moeilijker te maken mochten de kinderen hun ogen dicht doen. Het team had gewonnen als het andere team helemaal was weggespeeld. Tot slot de vijfde proef, twee groepen moesten met bekertje een teiltje zover mogelijk vullen. Dit door een rij te vormen en zonder te kijken en het bekertje boven je hoofd of onder je benen door te geven aan degene achter je. Het team dat zoveel mogelijk water in hun teiltje kreeg had gewonnen.

Na al dat hollen was het weer tijd voor de lunch. Want zo’n meerkamp kostte toch best veel energie. Toen de kinderen ook weer wat tijd voor zichzelf hadden gehad konden we beginnen aan de muziekbingo. In vijf groepen kregen de kinderen een bingo kaart en een lijst met de muzieknummer en de daar bijbehorende bingogetallen. Door een stukje van de liedjes te laten horen konden de kinderen opzoek naar het bingogetal en moesten ze natuurlijk goed opletten dat deze ook op hun bingokaart stond. Er waren meerdere bingo met eerst twee keer een rijtje en daarna een volle kaart. Degene die bingo hadden kregen natuurlijk een lekkernijtje voor de winst. We hebben dit spel met zijn allen afgesloten door nog even een dansje te doen.

De kinderen kregen hierna allemaal een hapje en een drankje. Toen deze op waren gingen groep 1 en groep 2 lekker knutselen, zo waren er kleurplaten met masker van Día de los Muertos, spookjes van papierbekertjes en spinnenwebben van houtjes en touwtjes gemaakt. Groep 3 hadden een speurtocht door het bos waar ze doormiddel van quiz vragen een geheim woord moesten onthullen. De leus die ze hebben weten te ontrafelen was ‘The Blair Witchproject’ maar hierover later meer. Daarna voor de kinderen die wilden waren er verschillende kaartspelletjes zoals Uno en Saboteur.

Vervolgens gingen wij naar ons volgende themaspel ‘Wie, wat en waar’, onze eigen variant op Cluedo. Er was namelijk ergens rondom het kampgebouw een moord gepleegd en middels kaartjes konden de kinderen achterhalen wie dit had gedaan met welk wapen en waar. Van ieder van deze vragen waren er vier kaartjes met verschillende mogelijkheden. De kaartjes werden zonder inzien in een envelop gestopt en de overige kaartjes werden verdeeld over het speelterrein onder enkele pionnen. In vier groepen kregen iedereen een beginkaartje waardoor je meteen wist dat die persoon, locatie of wapen niet in de envelop zat. Door vervolgens om de beurt een kaartje te verwisselen met die onder een van de pionnen konden de kinderen achter de inhoud van de envelop zien te komen. Dit was lastiger gemaakt door dat van de andere groepen die geen kaart gingen wisselen ieder een tikker in het veld werd gebracht. De tikker moest proberen de kaartwissellaar af te tikken voordat hij of zij bij een pion aankwam. Als je getikt was mocht je je kaartje aan de tikker laten zien die dus nieuwe informatie kreeg en de getikte mocht helaas zijn kaartje niet meer omwisselen. Het eerste team dat de oplossing had gevonden waren de winnaars.

Toen iedereen uitgerust was gingen we aan ons avondeten beginnen met dank aan de keukenstaf. Na het eten heeft groep 1 nog even gespeeld op het veld en mochten groepen 2 en 3 zich klaar maken voor het bos. Waar we ons bekende douanespel gingen spelen. Hierbij moeten twee groepen glowsticks aan de andere kant van een vlakte in het bos brengen zonder door de douane af te worden getikt. De douane deze dit met zaklampen en door te raden wie er in het spotlicht stond, als ze niet goed raadden mocht de smokkelaar verder lopen.

Na ons bosspel gingen we weer terug naar het kampgebouw waarna een hapje en drankje groep 2 lekker naar bed mocht. Groep 3 gingen echter nog het FBI-spel spelen. Waarbij ze door middel van verschillende locaties en testjes opzoeken gingen naar een vermist persoon. Na dit spel was het ook van deze laatste groep tijd om naar bed te gaan.

Het was weer een goedgevulde dag, tot morgen!

Reactie plaatsen

Reacties

Jose Verheij
2 jaar geleden

Wat heerlijk om te lezen allemaal. Fijn dat er zoveel spannende en leuke activiteiten worden georganiseerd zeg!