Ervaringen ouders

Op deze pagina nemen we u graag mee in de ervaringen van een aantal ouders.


Heeft u als ouder vragen over ons zomerkamp, stuur ons dan gerust een e-mail via jeugdkampdezwervers@gmail.com. Wij geven graag meer informatie en denken graag met u mee. 

Vanaf welke leeftijd gaat jouw kind mee op kamp?

Wat vind jij zelf van ons zomerkamp?

Vond je het moeilijk jouw kind voor het eerst op kamp te laten gaan?

Ilse: Mijn beide dochters zijn meegegaan vanaf groep 4 (7/8 jaar).

Vesta: Mijn zoon en dochter gaan mee sinds zij
7 jaar zijn.

Angelina: Vanaf groep 3

Carola: Vanaf 8 jaar

Sylvia: Vanaf 8 jaar

Ilse: Heel leuk. Goed georganiseerd. De kinderen zijn er veilig en worden goed vermaakt en begeleid.

Vesta: Heel tevreden over organisatie en begeleiding. Goede variëteit aan activiteiten. Wordt rekening gehouden met alle leeftijden.

Angelina: Jullie organiseren het goed, zorgen goed voor de kinderen. Mijn dochter zit altijd vol met verhalen als ze thuiskomt. 

Carola: Het is ontzettend goed georganiseerd. Er zijn veel verschillende activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen en de begeleiding is heel enthousiast en zorgzaam.

Sylvia: Goed georganiseerd en gezellige leiding die er altijf weer een feestje van maken.

Ilse: Bij de oudste vond ik het heel spannend maar terwijl ik met de tranen in mijn ogen stond te zwaaien was zij al druk in de weer. 

Vesta: Nee, geen moeite mee. Komt waarschijnlijk omdat onze kinderen het ook nooit spannend hebben gevonden. Wel leuk!

Angelina: Nee, helemaal niet. Ik heb alle vertrouwen dat jullie goed voor haar zorgen.

Carola: Vooral de eerste keer vonden we het als ouders best spannend. Ze was nog nooit zo lang bij ons weg. Maar we zijn er van overtuigd dat ze een hele fijne tijd heeft, dat er goed voor haar gezorgd wordt en dat er altijd contact is als er iets niet goed gaat; dat stelt erg gerust!

Sylvia: De eerste keer vonden we het wel spannend om haar achter te laten. Je weet niet wat er allemaal gebeurt.

Gaan/gingen er vrienden/vriendinnen met jouw kinderen mee op kamp?

Wat vinden jouw kinderen van zomerkamp?

Lees jij de blogs tijdens de kampweek?

Ilse: Ja, ze gingen met een aantal van school. Bij de jongste was ook haar zus erbij. Maar ze zijn daar met zoveel en iedereen gaat leuk met elkaar om.

Vesta: Ja, zonder vriendjes en vriendinnetjes waren zij ook niet gegaan. Denk dat dit voor vele kinderen geldt.

Angelina: Er gingen veel bekenden mee, dit was fijn maar mijn dochter is zelf heel sociaal dus die gaat met heel veel kids goed.

Carola: Ja, erg gingen meerdere vriendinnetjes mee, dat vond ze heel prettig.

Sylvia: Er gingen ook wat klasgenootjes mee. Dit scheelt wel. Daarnaast is ze gelukkig ook niet moeilijk in vrienden maken.

Ilse: Mijn dochters vonden het super leuk en keken er het hele jaar naar uit. Vanaf het moment dat we kwamen ophalen hadden ze het al over volgend jaar.

Vesta: Ze vonden het geweldig. Met name de kampen in de bossen.

Angelina: Ze vindt het helemaal geweldig, elk jaar.

Carola: Ze vond het geweldig! Ze heeft het nog regelmatig over de leuke activiteiten die ze gedaan heeft op zwerverskamp.

Sylvia: Ze vond het heel leuk. Soms heeft ze het er nog overl en dat ze best nog een keer mee zou willen gaan ook als is ze nu te oud.

Ilse: Ja, wij bleven de website in de gaten houden of er al wat op stond. Dit moeten jullie zeker blijven doen. Wellicht is het leuk wat foto's per dag toe te voegen.

Vesta: Ja, er werd elke dag met spanning uitgekeken naar de blog. Dit is voor ons voldoende informatie. De rest vertellen ze thuis wel. 

Angelina: Dit is een hele goede oplossing en ook heel leuk om te lezen elke dag.

Carola: Ja, hier keken we steeds erg naar uit. Het plezier wat er vanaf spatte gaf ons steeds eens goed gevoel. Ook het idee dat er contact kon worden gezocht als het nodig was is geruststellend. Gelukkig is dit nooit nodig geweest.

Sylvia: In vond de blogs die dagelijks op de site verschenen erg leuk om te lezen. Deze zijn ook genoeg om te weten hoe het gaat.

Zou jij andere ouders ons zomerkamp aanraden?

Ilse: Zeker wel! 

Vesta: Ja, zeker wel! Ze hebben het er nog steeds over. 

Angelina: Jazeker, mijn dochter heeft het altijd super naar haar zin en als je zelf niet met vakantie gaat, heeft je kind toch een leuke vakantieweek voor weinig geld.

Carola: Jazeker, het is een topweek voor kinderen waarin ze veel plezier hebben, heel zelfstandig worden en veel leuke, sportieve activiteiten ondernemen. Kortom een ervaring die hij/zij nooit zal vergeten.

Sylvia: Ik zou zeker aanraden om je kind mee te laten gaan op kamp. Onze dochter is er een stuk zelfverzekerder van geworden. Ook is het goed om niet altijd met je ouders op vakantie te gaan (dit kan daarna eventueel ook nog). De gezelligheid en spelletjes zijn erg leuk (is wat wij terughoren).