Kampdag 1 - 2022

Gepubliceerd op 11 juli 2022 om 09:02

Hoi allemaal!

Gisteren begon na drie jaar dan eindelijk weer ons kamp. Hopelijk heeft iedereen een goede reis hier naar toe gehad. Toen alle kinderen op ons kampgebouw, in Udenhout dit jaar, waren aangekomen konden we beginnen. Natuurlijk heeft iedereen goed de tijd gekregen om hun spulletjes weg te kunnen leggen en de slaapzalen in te richten. Hierbij hebben de ouders ook heel goed geholpen waar nodig. Voordat wij aan ons introductiespel zijn begonnen hebben we eerst met zijn allen een heerlijk kommetje groente- of tomatensoep gegeten, en natuurlijk een lekker broodje. Met dank aan de keukenstaf!

 Voor het introductiespel gingen wij gelijk op in ons thema ‘Heksen en Griezels’. Er bleek een oude tovenaar op het kampgebouw rond te spoken die doormiddel van een spreuk kon worden weggejaagd. Maar voordat de kinderen de spreuk konden vinden moesten zij enkele proeven doorstaan. Dit begon met dat de kinderen per groep een groepsnaam, vlag en yell moesten bedenken. Zo kregen wij de groepen: Vuurwolven (groep 1), Muggenjagers (groep 2) en Vleermuizen (groep 3). Nu konden de kinderen laten zien hoe sterk zij waren door ouderwets touwtrekken. Hierbij streden de groepen tegen elkaar, met natuurlijk een eerlijke verdeling van het aantal touwtrekkers. Vervolgens gingen ze het kat-en-muis-spel doen om te testen wie het snelst was. Hierna moest er een verdwijndrankje worden gemaakt met verstopte artikelen in en rondom het gebouw. De laatste test bestond uit het koekhappen van een stukje brood. Toen alle proeven waren doorstaan kon worden begonnen met het zoeken van de spreuk. Op verschillende plaatsen op het veld waren briefjes te vinden waarmee met behulp van de ontcijfercode de leus gelukkig werd onthuld. Nu konden ze eindelijk de tovenaar van het terrein te laten verdwijnen. Na even te oefenen met alle kinderen samen en daarna drie keer de spreuk te roepen rende de tovenaar weg en is hij niet meer teruggekomen.

Na ons eerste spel hadden de kinderen even tijd voor zichzelf en konden ze lekker ontspannen voordat wij voor het eerst de bos in gingen. In het bos was het met alle groepen eerst tijd voor het kleurenspel. De kinderen moesten hierbij opzoek naar de vier begeleiders die ik het bos verstopt zaten om drie kleuren schmink te verzamelen op hun gezichten. Maar de kinderen moesten wel opletten dat zij niet per ongeluk de snoetenpoetser tegenkwamen waarbij er kleurtjes werden weggepoets van hun gezicht. Wat dit nog wat lastiger maakte was dat de begeleiding soms wisselde van kleuren. Waardoor de begeleiders weer een andere kleur hadden of misschien wel de snoetenpoetser waren geworden.

Groep 1 en groep 2 gingen na het kleurenspel rustig naar het kampgebouw voor een hapje en drankje. Hierbij hebben we even de dag doorgenomen waarna het tijd was voor de kinderen om even te douchen en hun tandjes te poetsen. Vervolgens konden ze lekker gaan slapen.

Voor groep 3 was de avond nog niet over. In het bos hebben zij nog een rondje weerwolven gespeeld hierbij wordt met kaartjes een geheime rol aan ieder kind toegewezen waarbij de weerwolven proberen de burgers uit het spel te spelen. Daarnaast zitten er nog andere spannende kaartjes in het spel zoals een ziener die stiekem op anderen hun kaartje mag kijken. Helaas voor de burgers hebben de weerwolven zich goed verborgen weten te houden en wonnen zij het spel.

Wat leek een onschuldig laatste spelletje verstoppertje te zijn werd toch wel erg spannend. Tijdens het verstoppen werden de kinderen door de begeleiding een voor een uit het spel gehaald en geblinddoekt, het was namelijk tijd voor de dropping. Hierbij zijn zij ergens in het bos geplaatst waarnaar zij onder begeleiding hun weg terug moesten vinden naar het kampgebouw. Naar hier en daar wat tips zijn alle kinderen veilig aangekomen.

Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe spellen, dus kijk uit naar ons volgende bericht!

Reactie plaatsen

Reacties

Irma Berkenpeis
2 jaar geleden

Wat leuk om te lezen, hopelijkzijn jullie ook goed de eerste nacht door gekomen.
Veel plezier en ik ben benieuwd hoe Tygo dit zo de eerste keer beleeft.

Bianca Vlot
2 jaar geleden

Wat heerlijk om mee te lezen.
Een lekker soepje gaat er zeker in, iedereen gesetteld in de slaapzalen, ik wens jullie een fijne en gezellige kampweek toe😘, lieve groet, Bianca

Dirk Prins
2 jaar geleden

Hoi , jullie houden ze goed bezig lees ik & wat een leuke spellen . Veel plezier ;-)

Elly Doeser
2 jaar geleden

Wat spannend al op de eerste dag , wat een leuke spellen ook