Kampdag 4 - 2019

Gepubliceerd op 25 juli 2019 om 12:09

Woensdag 24 juli

Een hele goede dag allemaal!

Nadat de oudste groep de dropping gehad had, was het voor hun deze ochtend lekker lang uitslapen. De dropping was erg zwaar, want het eerste lange stuk was over het strand. Toen heeft de groep toch maar besloten om op het fietspad te gaan lopen en dat ging gelukkig een stuk makkelijker. Een recht stuk strand, dus de kinderen hoefden in principe alleen maar één kant op te lopen, en zijn allemaal veilig en wel aangekomen op het kampgebouw om uitgeput hun bed in te duiken.

De kinderen van de jongste groep moesten er wel op tijd uit, want woensdag staat bij ons altijd bekend als de dag van het uitje. Voor de jongste groep betekende dit een trip naar Neeltje Jans, een educatief deltapark waar ook waterparkjes te vinden zijn. Ideaal dus met dit weer. Uiteindelijk hebben de kinderen dan ook alleen maar het watergedeelte van het park gezien, omdat het binnen ook veel te warm bleek te zijn. De kinderen hebben dus lekker gegleden van de glijbanen en gezwommen. Tussendoor een frietje en later nog een ijsje gekocht, en de dag was weer geslaagd!

Voor de kinderen van de oudste groep was het na het uitslapen tijd voor hun uitje: survivallen! Rond de lunch vertrokken zij naar een park waar allemaal eilandjes waren en waar de kinderen van eilandje naar eilandje moesten zien te komen op allerlei manieren. In touwen hangen en klimmen, van steen naar steen springen en nog veel meer mogelijkheden! Verder waren ook nog dingetjes te doen zoals kanoën en kon een ijsje of een snackje tussendoor niet missen. De eilandjes waren vanzelfsprekend omringd door water, dus ook dit was een lekker verfrissend uitje met deze temperaturen. Alle kinderen hebben zich de hele dag goed vermaakt!

Nadat iedereen weer teruggekeerd was na een geslaagde dag en even was uitgepuft, was het alweer tijd voor het avondeten. Heerlijke pasta met gehakt, tomatensaus en geraspte kaas stond vandaag op het menu, en daar lusten de meeste kinderen wel pap van! En pap was dan ook het toetje: vanille vla met eventuele smarties er doorheen. Met dank aan de keukenstaf hebben de kinderen weer lekker gegeten.

De avond verliep wat anders dan anders, want we gingen ditmaal eerst een ander spel spelen voor de proef. Dit spel betrof het altijd populaire 'Tunespel', waarbij er een intro-liedje of een theme song van een tv-serie of film afgespeeld wordt en de kinderen moeten raden van welke film of tv-serie dit is. De kinderen zitten daarbij in een halve cirkel om een pan heen, en als ze het antwoord weten moeten ze naar de pan rennen en er met een pollepel opslaan. Lekker door het zand rennen en tegen elkaar strijden, en welke groep de meeste goed raadt, heeft natuurlijk gewonnen!

Na het Tunespel was het dan natuurlijk wel tijd voor de dagelijkse proef, ditmaal de 'Eetproef'. De kinderen werden geblinddoekt en moesten verschillende dingetjes proeven, voelen en ruiken. Olijven proeven, spaghetti voelen en ansjovis ruiken is natuurlijk best wel gek met een blinddoek voor, maar de kinderen hadden toch veel goed geraden! Het kamp die de meeste dingen goed had geraden had gewonnen. Gauw terug naar het kampgebouw voor de eilandraad en stemmen! 

Voor de jongste kinderen was het daarna tijd om lekker te douchen en naar bed te gaan, want het was een lange, vermoeiende, maar hartstikke leuke dag. 
De oudere kinderen hebben een ouderwetse spelletjesavond gehad, met Pim Pam Pet, het eerder gespeelde spel Saboteur en Uno. In groepjes rouleren, zodat iedereen alles gespeeld heeft en de kinderen waren hartstikke fanatiek! Een erg leuke avond dus, en dan toch ook maar lekker hun bed opzoeken. Op naar de donderdag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.