Kampdag 3 - 2019

Gepubliceerd op 24 juli 2019 om 09:29

Dinsdag 23 juli

Goedemorgen allemaal!

Vandaag het stukje even wat later, i.v.m. het drukke programma van de oudste groep van gisteravond.

De dag startte voor de kinderen op een actieve manier. Op naar het strand om de kinderen goed wakker te krijgen met een echte bootcamp. Van jumping jacks tot burpees en sit-ups, met iedereen die goed meedeed duurde het niet lang voordat iedereen er weer tegenaan kon. Na de bootcamp gauw terug naar het kampgebouw om te ontbijten, want iedereen had nu natuurlijk lekkere trek gekregen. 

Na het ontbijt tijd voor de jongste kinderen om gezellig ouderwets te gaan knutselen in het thema 'zee'. Met de eerder verzamelde schelpjes van het strand konden de kinderen een leuk lijstje maken, een potje versieren, kleien en/of een hanger maken, allemaal met schelpen.Tijdens het knutselen voor groep 1 vermaakte groep 2, de oudste groep, zich met vrije tijd, helpen bij het knutselen, of met meespelen met het kaartspel 'Saboteur'. Bij 'Saboteur' is er een groep kabouters, die goud moeten zoeken in de goudmijn, en een groep saboteurs, die dit moeten voorkomen. De kinderen weten alleen niet van elkaar wie wie is, dus het doel van het spel is om goed samen te werken.

Omdat het ontbijt vandaag erg laat viel, werd de lunch overgeslagen en konden de kinderen in de loop van de middag als ze trek kregen zelf een boterhammetje eten. Op het middagprogramma stond een geheel verzorgde middag met allerlei Robinson activiteiten. Er waren spellen zoals jerrycan-stapelen tot een zo hoog mogelijke toren, kokosnoot graven, mijnenveld, etc. Tijdens de spellen hadden de groepjes de mogelijkheid om munten in te zetten: een 'verdubbelaar' of een 'nooit laatste'. Op deze manier werd er ook nog een tactisch element aan de middag toegevoegd, en de kinderen hebben zich opperst vermaakt. Tijdens het spel vanzelfsprekend genoeg drinkpauzes en tijd om even in de schaduw uit te puffen. Al met al dus een geslaagde middag!

Als vervolg op de drukke middag kon het natuurlijk niet anders om even het strand van Renesse te gaan bekijken en de zee te voelen. Allemaal bikini en zwembroek aan, en gaan met die banaan! Scheppen mee, niet te diep in de zee en in het zicht blijven, en het was hartstikke verfrissend en leuk aan het strand. Op weer terug naar het kampgebouw!

Allemaal even goed het zand afspoelen, want anders hebben we in de slaaphutjes aan het einde van de week ook een zandbak, en toen was het alweer tijd voor een lekkere barbecue. Een stukje vlees en een stokbroodje met kruidenboter erbij, en de barbecue is compleet! Iedereen die genoeg gegeten heeft, want ja, dat barbecueën is natuurlijk stiekem niet te missen.

Tijd voor iedereen om even uit te buiken en wat vrije tijd. Rond 8 uur stond dit keer de 'denkproef' op het programma. Goed de hoofden kraken over een puzzel, een menselijke slinger en jezelf bevrijden uit een knoop. Dankzij goed teamwork kregen de winnende kampen weer meer stemmen tijdens de eilandraad, waardoor ze voor kinderen weer konden zorgen voor privileges. 

Na de eilandraad was het voor de jongste groep eerst tijd om te douchen, en daarna een potje weerwolven te spelen in de pyjama. Daar was het natuurlijk warm genoeg voor. Echter na dat potje weerwolven was het wel echt tijd om te gaan slapen, omdat er voor morgen (woensdag) een lange, maar wel superleuke dag te wachten staat!

Voor de oudste groep was het na de eilandraad tijd voor het zeer bekende spel 'douane', waarbij er geld van pot A naar pot B gesmokkeld moet worden. Echter staat er natuurlijk douane te patrouilleren tussen de posten, dus de kunst is om ongezien heen en weer te rennen. De kinderen vinden dit elk jaar nog steeds erg leuk! Was het hierna voor de oudste groep dan ook tijd om te gaan slapen? Nee, zeker niet, want deze avond was het tijd voor de dropping! Als de kampkinderen blinddoeken zien, weten ze al genoeg, en dat was nu dus ook het geval. In de auto rijden naar de locatie, waarna de auto's weer wegrijden en de kinderen, wel met leiding erbij, zelf de weg weer terug moesten vinden naar het kampgebouw. Op het moment is nog niet bekend hoe de kinderen de dropping vonden en wat ze allemaal moesten doen, want die liggen nog op een oor bij te tanken van de lange nacht. Dus in het volgende verhaaltje daar meer over!

Reactie plaatsen

Reacties

Vesta
5 jaar geleden

Het klinkt allemaal weer super gezellig.
Veel plezier nog!