Kampdag 2 - 2019

Gepubliceerd op 22 juli 2019 om 23:57

Maandag 22 juli

Hallo beste lezers!

Ditmaal een verhaaltje op een wat vroeger tijdstip, kamp in combinatie met verhaaltjes schrijven moet altijd nog even wennen ;)

We zullen eerst nog even terugkomen op het rode draadspel van de oudste groep, waarvan zij gisteren de introductie hadden. De oudste groep werd verteld dat de groep nog een potje van het altijd populaire 'Weerwolven van Wakkerdam' op het veld gingen spelen. Echter zagen de kinderen toen zij die richting opliepen, dat er glowsticks op het veld waren. Absoluut even een kijkje nemen dus, want dat is wel gek. Bij de glowsticks was een usb-stickje te vinden, en toevallig hebben wij dit jaar op kamp een televisiescherm hangen. Hup, HDMI kabel in de laptop aan het scherm, en kijken maar. De kinderen kregen te horen dat Mika, een leidinggevende die vorig jaar nog meeging, iets op het spoor was gekomen. Het verhaal van het rode draadspel gaat dat er geld verduisterd wordt op kamp en er een 'mol' is die de kinderen uiteindelijk moeten vinden. Met behulp van hints werden de kinderen op weg geholpen, en zo zullen zij door heel de week zeer alert moeten zijn op eventuele meerdere hints en aanwijzingen. Super spannend dus! 

Voor nu dus écht iedereen tijd om te gaan slapen. Op naar de tweede kampdag!

Vandaag hadden de kinderen een vrij druk programma voor de boeg. Wel eerst even op het gemakje opstarten, aankleden, ontbijten en tandenpoetsen. De leiding moet natuurlijk ook altijd even opstarten. Maandag is tijdens ons kamp vaak de dag van de stad, dus dat was ook het eerste wat wij vandaag met de kinderen gingen doen nadat iedereen goed ingesmeerd was met zonnebrand. Leuke ansichtkaarten kopen, een leuk speelgoedje hier en daar en natuurlijk snoep en drinken inslaan. Dat kan absoluut niet missen op kamp. Na het mooie stadje Renesse te hebben verkend gauw weer terug naar het kampgebouw, want het is met dit prachtige weer vanzelfsprekend erg druk in de stad. De tijd vliegt in een kampweek voorbij, want eenmaal terug was het al gauw weer tijd voor de lunch. Lekker een boterhammetje eten en dan op naar het middagprogramma!

Dat bestond uit het fanatieke renspel 'Het Havenspel'. De kinderen moesten van post naar post en van hot naar her rennen om de 'vracht' van haven naar haven te bezorgen. Het kaartje dat zij van de eerste haven kregen gaf precieze instructies over waar en hoe zij de vracht over moesten brengen, maar zij werden hierin beperkt door de politie (de tikkers) die tussen de posten/havens stonden. Het moet natuurlijk wel een beetje moeilijk gemaakt worden voor de fanatieke kampkinderen.

Na het renspel was het eventjes tijd om weer wat af te koelen met een fris stukje watermeloen of mandarijn en drinken. Tijd om de schaduw op te zoeken, dat op het kampterrein gelukkig meer dan voldoende aanwezig is, en even wat voor jezelf te doen. Later op de middag was het voor de oudste groep tijd om het rode draadspel voort te zetten. Met behulp van een brief die zij eerder in een tas hadden gevonden, ging de oudste groep op weg naar het strand. Volgens de brief zou daar een opblaasbaar roeibootje te vinden moeten zijn, waar iets in zou moeten zitten waar de kinderen verder mee op weg geholpen werden. Wordt vervolgd!

Terwijl de oudste kinderen op het strand druk bezig waren, konden de kinderen van de jongste groep een leuk verhaaltje op hun gekochte ansichtkaart schrijven. Ook aan de postzegels was gedacht, dus hup, alles in een bak om gauw op de bus te doen. De ansichtkaarten zullen vanzelf verschijnen! Daarna speelden de kinderen van groep 1 nog even 'levend kwartet', waarbij ze één voor één naar de pan in het midden van het veld moesten rennen en met de gepakte kaartjes terug bij hun groepje een kwartet moesten vormen. De kinderen waren zeer enthousiast!

Al weer snel was het dan tijd voor het avondeten. Vandaag stond een gezonde Hollandse hap op het menu: een lekker gekruid filetlapje met sperziebonen, jus en aardappel. Fruit bowl als toetje, alles met dank weer aan de keukenstaf! 

In opvolging van het avondeten stond de volgende Robinson proef in de planning. Vandaag de dag van de 'krachtproef'. In het zand op het strand waren vier koffers begraven. Aan de kinderen, die natuurlijk weer opverdeeld waren in verschillende kampen met bijbehorende kleuren, was het de taak om één van de koffers uit te graven, deze met behulp van de bevestigde kabels naar de juiste plek te brengen en ten slotte de juiste sleutel er bij te vinden. Maar dit was ingewikkelder dan dat het nu misschien klinkt, want de juiste sleutel lag samen met andere 'foute' sleutels begraven in een groot vak, dat weer onderverdeeld was in kleinere vakjes. Zodra de kinderen de juiste sleutel gevonden hadden, konden zij de koffer openen en de juiste fakkel aansteken. De eerste die dit allemaal voor elkaar kreeg was de winnaar! 

De proef wordt elke dag standaard opgevolgd door de eilandraad, dus op naar de plek daarvoor. Fanatiek en tactisch stemmen tijdens de eilandraad voor de gewilde privileges! Tussen de proef en de eilandraad hadden we besloten om met de jongste kinderen gezellig naar schelpjes te zoeken op het strand. Het knutselen staat nu natuurlijk ook in het thema van Renesse, dus de schelpjes kunnen daar natuurlijk prima voor gebruikt worden. 

Na de Robinson-routine was het dan toch echt weer tijd voor de jongste kinderen om op te frissen onder de douche, het zand af te spoelen en het bedje in te duiken. Tot morgen weer!

Voor de oudste groep is de avond nog niet voorbij, want de kinderen van de oudste groep gingen nog op pad om 'Levend Stratego' te gaan spelen. Het rode draadspel was voor vandaag al geweest met het roeibootje, dus ook hierna was het voor deze kinderen tijd om naar bed te gaan. Lekker onder de wol (of onder het laken omdat het wat warm is) en op naar dromenland!

Reactie plaatsen

Reacties

Ilse antonio
5 jaar geleden

Wat een super leuke berichtjes weer. We zijn er zo weer helemaal bij😉. Jullie hebben er dit jaar weer een leuk thema van gemaakt; goed bedacht!! Veel plezier nog en op naar morgenochtend naar het volgende stukje om te lezen!

Mirjam en Jacobus
5 jaar geleden

Wat klinkt dit als een feest zeg. Superleuk thema. Geweldig dat jullie dit weer organiseren voor onze kids.