Kampdag 1 - 2019

Gepubliceerd op 22 juli 2019 om 01:41

Zondag 21 juli 

Hallo allemaal!

Vandaag is dan de dag dat kamp 2019 officieel van start is gegaan. We hopen natuurlijk dat voor iedereen de reis hier naartoe voorspoedig verlopen is. Nadat iedereen zijn spulletjes weggezet had en de ouders vertrokken waren, begonnen wij als vanouds snel met het programma. Met het thema Expeditie Robinson luidde wij het kamp in met 'Het grote chaosspel', waarmee de kinderen op een handige manier wegwijs werden gemaakt op het kampterrein. Het grote chaosspel had dit jaar wel een extra chaotische twist, want veel van de opdrachtkaartjes waren op mysterieuze wijze verdwenen. Erg jammer, maar we moesten het ermee doen. Na het op creatieve wijze verkennen van het kampterrein was het al gauw weer tijd voor het avondeten. Lekker simpel beginnen met een kommetje groente- of tomatensoep, met daarbij een of twee bolletjes kruidenboter en een soepstengel. Met natuurlijk dank aan de keukenstaf!

Na het avondeten was het even tijd voor ontspanning en hadden de kinderen wat tijd voor zichzelf. Daarbij natuurlijk ook nog even de hutjes ingedeeld voor de kinderen, maar voor de oudste groep is er een extra spelelement aan het thema toegevoegd met verliezershutten en één winnaarshut. De kinderen moeten namelijk elk dag een proef uitvoeren, waarbij kamp groen tegen kamp oranje strijdt (kamp rood tegen kamp blauw bij de jongste groep). Vervolgens is het na de proef tijd voor de 'Eilandraad', waarbij de leden van de kampen op elkaar kunnen stemmen - bij de oudste groep stemmen wie er in de winnaarshut mag slapen, waar als enige hutje van de oudste groep stroom aanwezig is, en bij de jongste groep wie er die dag het beste heeft gepresteerd in de proef, resulterend in een mooie kraal uitzoeken voor de ketting. Genoeg privileges dus om de competitie er in te houden.

De eerste proef van de week, de snelheidsproef, bestond uit een stormbaan-estafette, waarbij de kinderen over een stok moesten springen, moesten slalommen om pionnetjes en ten slotte onder een legernet door moesten kruipen om de meegenomen letter in de bak te doen. Dit natuurlijk zo snel mogelijk, totdat alle letters aan de overkant waren. Daarna met alle leden van het kamp naar de overkant om de letterpuzzel op te lossen en terug te rennen om de fakkel van het desbetreffende kamp aan te steken. Dit alles op het mooie strand van Renesse, want we hebben al gemerkt dat het 's avonds lekker rustig is daar.

Nadat team groen bij de oudste groep, en team rood bij de jongste groep overwonnen hadden, was het tijd voor de hierboven beschreven eilandraad. Even kijken hoe dat allemaal gaat zo op een eerste dag. Tussendoor over de dag heen natuurlijk wel een hapje en een drankje om de sfeer er in te houden - en de kinderen gehydrateerd te houden. Na de eilandraad was het dan toch tamelijk laat geworden en was het tijd voor de jongste groep om lekker te douchen en hun bedje op te zoeken. Nog even na-kletsen over de drukke eerste dag, en dan op één oor.

Maar voor de oudste groep is het dan natuurlijk nog geen tijd om te gaan slapen. Zeker niet. Het was namelijk tijd voor de introductie van het rodedraadspel. Voor nu daar morgen meer over!

 

Fijne nacht/avond allemaal!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.