Kampdag 6 - 2018 (laatste kampdag)

Gepubliceerd op 20 juli 2018 om 14:23
Vrijdag 20 juli
 
Een hele goededag, iedereen!

Het is alweer tijd voor het laatste verhaaltje van de kampweek... De tijd is weer eens voorbij gevlogen. Wij hopen dat iedereen intussen alweer een beetje is bijgekomen en van zijn of haar vakantie geniet! 

Vrijdag begon de dag niet anders dan met een ontbijtje: de belangrijkste maaltijd van de dag! Na het ontbijt stond er een spel klaar voor alle groepen, namelijk het levend yahtzee. In gemengde groepen draaiden de kinderen aan een draaischijf die bepaalde naar welk onderdeel de kinderen moesten gaan. Er waren een hoop verschillende spellen, van blokken stapelen totaan basketball, ringwerpen en spijkerpoepen. Lekkere gezellige ouderwetse kampspelletjes dus!

Wanneer de kinderen verschillende keren eenzelfde spel hadden gedaan, konden zij onder andere een full house en kleine of grote straat verdienen. Wie uiteindelijk de meeste punten scoorde won!

Na de lunch was het in verband met de warmte weer tijd voor wat anders. De groepen 1 en 2 vertrokken naar het bos om hutten te gaan bouwen met de materialen die in het bos te vinden waren. De mooiste bouwwerken werden gemaakt door de kinderen en ze hadden er veel plezier in! Alle creativiteit kwam naar boven met muren bouwen, behang 'plakken' met mos, deuropeningen maken, etc. 
Het was jammer dat de kinderen uiteindelijk weer terug moesten naar het kampgebouw.

Terwijl groep 1 en 2 zich in het bos bevonden, wisselden de kinderen van groep 3 en 4 af tussen het altijd populaire 'tunesspel', het kubb spel, waarbij de rij blokken van de tegenstander met een stokje omver gegooid moesten worden, en tafeltennis rondom de tafel. Ook voor de razend fanatieke groep 3 en 4 was dit een geslaagde middag!

Na wat vrije tijd konden we als avondeten voor de laatste keer genieten van een heerlijke kom soep met brood. De kinderen konden kiezen tussen tomaten- of groentesoep, en kregen hier een lekkere soepstengel bij. De keukenleiding werd nog even in het zonnetje gezet en hartelijk bedankt door de groepsleiding en de kinderen voor wat zij deze week allemaal voor elkaar hebben gebokst! 

's Avonds was het tijd voor het afsluitende spel, en dit jaar had de leiding hier een andere draai aan gegeven. Het spel was namelijk opgebouwd uit de thema's van voorgaande jaren! Voor de kinderen van groep 4 waren er veel thema's die hen bekend voorkwamen, en voor de jongere groepen zaten er juist veel nieuwe dingen tussen, waardoor zij het ook heel erg leuk vonden! Het spel bestond uit proefjes doen in de stijl van Harry Potter, oerschrift ontcijferen in het thema prehistorie, schatzoeken à la thema piraat, het tunesspel dat stond voor Hollywood, landen raden op de wereldkaart met het onderwerp reis rond de wereld, dozen zo hoog mogelijk zien te stapelen op de sportieve olympische spelen manier, woorden raden en in de juiste volgorde gaan staan met het letterpakkenspel in de sfeer van heksen en griezels en als laatste tafel dekken (en gelijk een drinkpauze) in de trant van Hotel de Botel. Buiten dat de kinderen hier veel plezier aan beleefden, was het voor de leiding ook zeer leuk om alles in elkaar te knutselen en weer even stil te staan bij alle thema's die in alle kampjaren uitgewerkt en uitgevoerd zijn. 

Na het officiële afsluitende spel was het voor groep 3 en 4 tijd om eindelijk hun verdiende fiches te kunnen besteden met de casino avond! De kinderen hebben hier altijd zoveel plezier in, dat zij tot midden in de nacht zoet zijn. Met een lekker blokje kaas en stukje worst was deze avond compleet!
Groepen 1 en 2 spendeerden de avond als 'bonte avond', waarbij iedereen die wilde een act mocht opvoeren. De kinderen hebben veel gedanst, moppen getapt en trucjes laten zien, totdat het tijd was voor de disco. Iedereen, inclusief leiding, kwam bij elkaar op de dansvloer en danste het dak eraf! Met een bakje popcorn was voor groep 1 en 2 de avond ook geslaagd.

Voor het laatste nachtje op kamp doken alle kinderen hun bedje in. Groep 1 en 2 konden zaterdagmorgen nog een cadeautje uitzoeken als besteding van hun door de week heen verdiende steentjes. Na het allerlaatste ontbijtje was het zaterdagochtend dan toch echt tijd om de koffers in te pakken en te wachten op papa en mama. Wanneer de eerste ouders hun gezicht lieten zien, kwam toch echt het besef dat dit alweer het einde van de kampweek betekende. Nog even de portemonnees en telefoons ophalen bij de leiding, gedag zeggen en bedanken, en de kinderen verlieten de Johannahoeve om hun eigen bedje weer te betreden! En dan is het toch altijd weer een beetje gek om het bedrijvige dorpje Arkel weer in te rijden en broertjes, zusjes en huisdieren weer gedag te zeggen. Ook voor ons als leiding!

Namens alle leiding kan ik u vertellen dat wij de kampweek weer met plezier hebben neergezet voor alle kinderen en wij hopen dat uw kind weer genoten heeft.

Een hele fijne zomervakantie en tot volgend jaar!!

Groetjes,

Jordi, Femke, Amdanda, Charlotta, Thimo, Jaëll, Stan, Bianca, Chantal, Marjanne, Mika en Lesley!