Kampdag 5 - 2018

Gepubliceerd op 19 juli 2018 om 14:26
Donderdag 19 juli
Hallo, ouders!

We zijn al weer bij de donderdag aanbeland, de tijd gaat véél te hard! Na voor iedereen een uitslaap-ochtendje en een goed ontbijtje voor de kinderen, gingen de kinderen van groep 3 en 4 het veld op om fanatiek honkbal te spelen, met als afwisseling een rustig potje reuze jenga of mikado en voor de afkoeling een waterpistool spel. Intussen speelden de kinderen van groep 1 en 2 weer ‘weerwolven’. De kinderen van groep 1 en 2 raken hier niet mee uitgespeeld!

Na de lunch was het tijd voor iets heel anders: de highland games! Leuke spellen waarbij de kinderen in groepjes tegen elkaar streden om te winnen op het veld. Zo was er bijvoorbeeld dronken ober, waarbij de kinderen een dienblad met vijf bekertjes water naar de overkant moesten zien te brengen op een soort wiel. Dit wiel was echter niet rond, maar ovaal, waardoor het extra moeilijk was om de bekertjes helemaal vol aan de overkant te krijgen. Ook was er boomstam werpen, zaklopen, boogschieten, het kikkerspel, kogelstoten, olievat-rollen, armpje drukken, spijkerslaan en boomstam zagen. De kinderen hebben het, ondanks de aanhoudende hitte heel erg naar hun zin gehad! Al met al dus weer een geslaagde middag.

De tijd vloog door de geslaagde highland games razendsnel voorbij, waardoor na een uurtje vrije tijd het avondeten al weer voor ons klaarstond. Vandaag op tafel: broccoli of bloemkool met een lekker worstje vooraf en jus en/of roomsaus. Na deze gezonde hap was het tijd voor een lekker zoetekauw toetje: gele vla met smarties en slagroom! Natuurlijk weer mede mogelijk gemaakt door onze hard werkende keukenleiding!

Na het avondeten en weer wat vrije tijd, werd het spel levend kwartet voor de kinderen uitgelegd. Bij dit spel kregen de kinderen een lijstje met categorieën, die zij compleet moesten maken. De categorieën varieerden van kamp, tot films, dieren, vrije tijd en sport. In het midden van de groepen stond een bak, waar zij een kaartje in konden doen en weer een andere ervoor terug legden. Op deze manier konden zij alle soorten kaarten van een categorie compleet maken en een kwartet krijgen.

Nadat er een groep gewonnen had met de meeste kwartetten, werd er weer drinken en een lekker ijsje uitgedeeld. Er stond hierna iets heel spannends op het programma: een spooktocht! Groep 1 en 2 vertrokken als eerste met de eigen leiding. Natuurlijk was het wat minder spannend voor de kinderen van groep 1 en 2 dan voor de kinderen van groep 3 en 4. Al met al vonden de kinderen het toch erg spannend en leuk, en hebben ze de spooktocht met succes volbracht! Daarna waren groep 3 en 4 aan de beurt, die een voor een in groepjes werden meegenomen. Met alleen een olielampje om hun weg te belichten, gingen zij dapper het bos in om de geheimzinnige pijlen, hints en aanwijzingen te volgen. Groep 3 ging terug naar het kampgebouw na de spooktocht, groep 4 bleef in het bos voor het rodedraadspel. Deze dag was het tijd voor de ontknoping van het rodedraadspel, dus het was erg spannend en leuk. Na de ontknoping zijn ook de kinderen van groep 4 teruggekeerd naar het kamp en ook zij hebben nog even ‘weerwolven’ gespeeld. Tijd voor alweer de laatste kampdag!