Kampdag 4 - 2018

Gepubliceerd op 18 juli 2018 om 14:31
Woensdag 18 juli 2018
Goedemiddag, ouders!

Gisteren was het woensdag en deze dag staat bij ons altijd bekend als de dag van het uitje! Het blijft echter tot op het laatste moment spannend wat we gaan doen. We begonnen de dag wel gewoon als vanouds met een ontbijtje, met daarna een veldspel op de planning. De kinderen gingen trefballen op het veld, een lekker sportief spelletje. In een met afzetlint uitgezet veld speelden de kinderen erg actief en fanatiek mee! Ontwijken, rondspringen, de bal rondspelen en mensen afgooien zijn belangrijk bij trefbal. In verband met de aanhoudende warmte zorgen we nog steeds voor voldoende drinkpauzes tussendoor.

Na het trefbal was het tijd voor de lunch. Een heerlijk broodje knakworst stond voor de kinderen klaar om op te eten. Met een beetje curry en mayonaise waren de broodjes snel op! En dan eindelijk kwam het moment dat de kinderen vertrokken voor het nog steeds onbekende uitje. De kinderen van groep 1 en 2 vertrokken met de auto naar kids survival in het bos, waar zij aan verschillende onderdelen deelnamen, waaronder een stormbaan, een gangenstelsel onder de grond verkennen en van de tokkelbaan afgaan! De kinderen hebben een geslaagde dag gehad.

Het uitje van groep 3 en 4 betrof lasergamen in de open lucht in een bosrijke omgeving. Dit uitje haalde de nog niet ontdekte fanatiekeling in iedereen naar boven en de kinderen hebben erg hun best gedaan om te winnen! Kruipend en tijgerend door de bosjes om te voorkomen geraakt te worden door de anderen met hun ‘lasergun’, zorgden de kinderen dat ze punten scoorden. Verhit door het heetst van de strijd (en vooral de zon), was het voor de kinderen van groep 3 en 4 na een paar uur ook weer tijd om terug te keren naar het kampgebouw. Ook groep 3 en 4 hebben weer genoten van het uitje!

Eenmaal terug op het kampgebouw was de middag al zover gevorderd, dat de kinderen nog even vrije tijd hadden en het daarna alweer etenstijd was. Vandaag had de keukenstaf pasta voor ons klaargemaakt. Samen met een lekkere tomatensaus en gehakt, en een fruitbowl toe, was de maaltijd compleet en zeker weer geslaagd! Keukenstaf bedankt!

Het avondprogramma voor de kinderen bevatten een veld- en bosspel. Voor het veldspel was levend bingo uitgezet, waarbij de kinderen een bingokaart kregen en een lijst met voorwerpen die de kinderen moesten halen wanneer zij dat bijbehorende nummer op hun bingokaartje hadden staan. Gehaast renden de kinderen over het hele kampterrein om overal te zoeken en te vinden wat zij nodig hadden. Met genoeg weggestreepte cijfers op de bingokaart konden zij hun kaart laten controleren. Een valse bingo resulteerde natuurlijk in een liedje zingen! Met allerlei verschillende voorwerpen die zich intussen hadden opgestapeld, was daar dan het eerste groepje met een bingo. Het was geen valse bingo, dus dit groepje had gewonnen!

Als vervolg op het levend bingo was het weer tijd voor douane! Intussen was het ook inderdaad donker genoeg om direct het spel te spelen en iedereen speelden het spel weer eens leuk mee! Her en der zochten de kinderen weer driftig naar smokkelpaden en –routes om de douane te mijden. Er moet natuurlijk zo veel mogelijk geld in de pot terecht komen! Na een paar inspannende potjes was het echter tijd voor alle groepen om weer richting kampgebouw te gaan. Groep 1 ging weer lekker onder de douche en groep 2, 3 en 4 speelden nog een aantal potjes ‘weerwolven’. Alle groepen besloten deze dag om enigszins op tijd naar bed te gaan nadat zij gedoucht hadden, dus welterusten! Wederom tijd voor alweer de een na laatste kampdag.