Kampdag 3 - 2018

Gepubliceerd op 17 juli 2018 om 14:33
Dinsdag 17 juli 2018
Hallo, allemaal (wat fijn dat je er bent)!

Als vervolg op het stukje van gisteren hebben de kinderen de dropping voltooid. Nadat zij op plaats van bestemming uit de auto gezet waren en de auto’s weer weggereden waren, mochten zij hun blinddoek afdoen en de omgeving (voor zover dat kon in het donker) in zich opnemen. Wat gelijk opviel was het glow-in-the-dark armbandje dat iedereen om zijn of haar pols had. Iedereen had een ander kleur armbandje om de pols, maar waar dient dat voor? Totdat het oog viel op nog andere glow-in-the-dark staafjes die op de grond pijlen vormden. De kleuren van de pijlen correspondeerden met de kleuren van de armbandjes, dus de kinderen met een oranje armbandje moesten de oranje pijl volgen. Op deze manier was de groep verplicht om zich in vieren op te splitsen en te vertrekken in verschillende richtingen.

Na het volgen van het pad, dat verder uitgestippeld was met glow-in-the-dark staafjes, vonden zij een GPS. Het was de bedoeling dat zij aan de hand van de GPS de andere leden van de groep weer terugvonden. Na enige probleempjes met de GPS systemen was het de kinderen na een tijdje toch gelukt om uit te vogelen welke richting ze op moesten lopen. En ja, na een tijdje zagen de kinderen elkaar tegemoet! Na een gezamenlijke opdracht kon de weer complete groep beginnen aan de tocht terug naar het kampgebouw. Uitgeput, moe, maar toch trots dat zij deze lange wandeling voltooid hadden, kwamen de kinderen na een paar uur weer aan op het kampgebouw. Stilletjes, om de andere groepen die al op bed lagen niet wakker te maken, kropen zij snel in bed om direct in slaap te vallen. Uitslapen!

Na een soort ‘lopend buffet’ ontbijt voor de kinderen was het voor groep 1 en 2 de dag dat ze naar de stad gingen. Leuke Bergeijk ansichtkaarten werden er gekocht voor familie en vrienden om op de post te doen! Daarnaast konden de kinderen ook nog een kijkje nemen in de lokale speelgoedwinkel, wat speelgoedjes kopen en onderweg bij de supermarkt nog snoep en drinken kopen om lekker in eigen tijd op te smikkelen! Bij terugkomst was het alweer tijd voor de lunch.

Groep 3 en 4 gingen na de brunch op pad om slagbal te gaan spelen. Een ouderwets fanatiek sportspel gaat er bij alle kinderen van groep 3 en 4 wel in en de kinderen deden dan ook uiterst fanatiek mee! Al met al hebben groep 3 en 4, uitgerust met voldoende water en drinken dus een sportief middagje achter de rug.

Nadat alle groepen weer terecht gekomen waren op het kampgebouw, was het even tijd voor wat verkoeling met waterspelletjes. Er was echt van alles te doen: buik glijden, water-estafette of gewoon even lekker rondrennen en elkaar nat maken met waterpistolen en waterballonnen. Ook de leiding moest er aan geloven! Op deze manier was de middag gevuld en de kinderen hebben het heel erg naar hun zin gehad!

Na de waterspellen was het tijd om af te drogen en nog even vrij te doen wat de kinderen zelf wilden. Op het menu stond deze dag aardappel met sperzieboontjes, een hamburgertje, verfrissende watermeloen en galiameloen en komkommer. Als toetje kregen de kinderen een lekker koud raketje toe. De kinderen hebben lekker en gezond gegeten, met dank aan onze keukenstaf!

Op het avondprogramma stond voor groep 1 en 2 een bosspel op de planning. Enthousiast en met de vraag of we alsjeblieft het douanespel weer konden gaan spelen, vertrokken zij naar het bos. Echter was het nog te licht om dit spel te spelen, dus introduceerde de leiding een nieuw spel! De kinderen moesten geldbriefjes van €200, €500 en €1000 overbrengen naar de juiste post. De kinderen wisten echter niet van tevoren welke post bij welk geldbedrag hoorde en als klap op de vuurpijl wisselden de posten onderling ook nog eens van geldbedrag. Goed zoeken dus waar je je geldbriefje moest inleveren! Na het spel actief gespeeld te hebben was het inmiddels donker genoeg om het douanespel te gaan spelen. In het donker konden de kinderen weer op zoek naar een goede smokkelroute, waarbij zij niet gezien zouden worden door de douane. Dit spel blijft altijd heel gewild bij de kampkinderen, en ze vonden het dus ook nu weer reuze leuk!

Na het douanespel was het voor de kinderen toch echt weer tijd om naar bed te gaan. Even snel douchen, waarna de kinderen toekwamen aan hun welverdiende rust. Ze waren erg snel vertrokken naar dromenland!

Terwijl groep 1 en 2 in het bos spellen speelden, waren er voor groep 3 en 4 verschillende spellen in en rond het kampgebouw te spelen: zij rouleerden tussen flessenvoetbal, buldog op het veld en de escape room die binnen uit was gezet. Bij flessenvoetbal kreeg ieder een fles water (zonder dop), die zij moesten beschermen tegen omvallen door de voetbal die rondgespeeld werd. Buldog is het klassieke spelletje waarbij de kinderen aan de overkant van het speelveld moesten zien te komen, zonder door de ‘buldogs’ gepakt te worden en voor de escape room was enige precisie en teamwork vereist om door middel van de puzzels op te lossen codes te kraken en te ‘ontsnappen’! De kinderen waren op een gegeven moment zo bezig met de escape room, dat zij niet eens doorhadden dat de helft van de leiding aan het kijken was naar hoe zij bezig waren! 
Ook voor groep 3 en 4 was het hierna nog tijd om even naar het bos te gaan en het elk jaar terugkomend levend stratego (vlaggenroof) te spelen. Na een tactiekbespreking en het verstoppen van de vlag, moesten de kinderen op weg om te gaan zoeken naar de vlag van het andere team. De kinderen hadden echter kaartjes bij met bepaalde rank, waaronder bijvoorbeeld ‘de bom’, of ‘de maarschalk’, waarmee zij de tegenstanders af konden tikken. Wie het eerst de vlag van de tegenstander had gevonden was de winnaar!

Ook hierna was het voor de groepen 3 en 4 tijd om te douchen en te gaan slapen. Wel  voldaan, maar ook erg moe, kropen ook deze kinderen in bed. Tot morgen!