Kampdag 2 - 2018

Gepubliceerd op 16 juli 2018 om 14:34
Maandag 16 juli 2018
Goedenacht, iedereen!

Na een geslaagde eerste kampdag was het voor de kinderen vanmorgen tijd om hun bedje uit te rollen en aan te schuiven voor het ontbijt. Allen waren zéér nieuwsgierig wat er vandaag weer op de planning stond. Nadat wij verteld hadden dat zij hun zwemkleding moesten opzoeken en aantrekken, was dit natuurlijk overduidelijk. Zwemmen!
Enthousiast, vooral ingesmeerd of uitgerust met zonnebrand, en helemaal klaar om te gaan, vertrokken wij richting het E3 strand (een Lingebos-achtig meer). Voor groep 1 en 2 was dit een (warm) autoritje, groep 3 en 4 vertrokken dapper op de fiets. Met een drinkpauze tussendoor voor groep 3 en 4 kwamen wij allen veilig en wel bij het E3 strand aan. Daar hebben de kinderen heerlijk kunnen afkoelen met de warme temperaturen. Iedereen een boterham als lunch en wat later in de middag wat lekkers toe; met al het speelmateriaal dat we mee hadden genomen hebben de kinderen zich opperst vermaakt!

Na het zwempartijtje konden de kinderen terug op het kamp even wat uitrusten en afspoelen van het E3 strand. De pret kon niet op toen ook nog eens bekend werd dat er pannenkoeken op het menu stonden als avondeten! Lekker en heel smakelijk was deze maaltijd voor de kinderen, en als toetje toe was er de traktatie van de twee jarigen. Wij bedanken de keukenstaf voor het urenlange bakken en zwoegen!

Erg snel was het dan ook weer tijd voor het avondprogramma van vandaag. Het spel ‘levend Kolonisten van Catan’ werd uitgelegd, waarna de kinderen van start konden! Heen en weer renden zij over het veld om te ‘handelen’ in de grondstoffen erts, graan, wol, steen en hout. Wanneer zij één kaartje van elke grondstof hadden, konden zij deze inruilen voor een huis. En de groep die uiteindelijk de meeste huizen had van iedereen was de winnaar.

Na weer een rondje drinken hadden de kinderen weer even vrije tijd. Groep 1 en 2 speelden later op de avond het spel ‘Weerwolven van Wakkerdam’ en vervolgden hierna hun weg naar de douches (daarvoor natuurlijk nog even wat gedronken), om even goed te schrobben. Het was toen toch echt tijd om in of onder de slaapzak/het dekbed te kruipen, want velen waren toch wel uitgeput door het zwemmen. Morgen weer een dag!

Groep 3 en 4 speelden op het veld ‘water en vuur’ (ook bekend als ‘politie en boefje’) terwijl groep 1 en 2 ‘weerwolven’ speelden. Ieder kind was erg fanatiek en heeft hard gerend om de pionnen over de lijn te krijgen! Na het lekkere ren-spel kreeg iedereen wat te drinken. Ook groep 3 en 4 waagden zich aan het welbekende ‘weerwolven’ en speelden dit heel serieus. Echter waren ook de kinderen van groep 3 en 4 toch een beetje moe geworden, dus wel wakker blijven tijdens het spel!
Toen bleek dat het intussen donker geworden was, werd duidelijk dat er nog iets spannends op het programma stond voor groep 4! Zij moesten ineens nog boskleding aan trekken! Toen de blinddoeken tevoorschijn kwamen was de kinderen van groep 4, waarvan er velen al meerdere jaren meegaan, duidelijk dat er een dropping te wachten stond. Nadat iedereen geblindeerd was, stapten zij in de auto van de leiding en vertrokken zij. Al radend wie er op dat moment reed, kwamen zij steeds dichter bij de eindbestemming.

Terwijl ik dit verhaaltje op papier zet, zijn de kinderen van groep 4 nog onderweg terug naar het kampgebouw, dus morgen deel 2 van dit verhaal! En natuurlijk krijgen zij even lekker de kans om uit te slapen!