Kampdag 1 - 2018

Gepubliceerd op 15 juli 2018 om 14:36
Zondag 15 juli 2018
Hallo, alle in spanning afwachtende en nieuwsgierige ouders!

Het stukje is ietsje later door technische mankementjes, maar hier is het dan. Gisteren was natuurlijk de allereerste dag van het kamp, reuze spannend natuurlijk! Na alle kamers ingedeeld te hebben en alle kinderen gesetteld zijn, was het tijd voor het introductiepraatje waarin alle belangrijke punten van het kamp besproken werden. Hierna was het toch echt tijd voor de ouders om afscheid van hun kroost te nemen voor een week lang.

Vlak nadat de ouders weg waren, trapten we gelijk af met het beginspel: een speurtocht! We zorgden er goed voor dat de kinderen ingesmeerd waren met dit weer en namen drinken mee voor onderweg. Bepakt met een opvallende kleur rugzak, die belangrijk was voor de speurtocht, gingen de kinderen per groep op pad. In de rugzak waren een walkietalkie en een GPS-systeem aanwezig. Door middel van teamwork en communicatie met de andere groepen moesten de kinderen de code van een slot kraken. Echter had de walkietalkie verschillende frequenties, dus het was goed zoeken en aftasten op welke frequentie de andere groepen zaten! Met als beloning de befaamde steentjes en fiches konden de kinderen tevreden terugkeren na het kamp.

Na de teambuilding namiddag konden de kinderen wat drinken en afwachten voor de frietjes die op het menu stonden! De snackjes waren al per kind doorgegeven, waardoor iedereen lekker kon smullen! Het was extra leuk gemaakt, want de kinderen mochten het zomaar van de tafel eten, maar wel met steriele folie eronder natuurlijk!

Na even lekker uitgebuikt en lekker even ‘chillen’, kwam het avondprogramma al weer aan bod! De tijd gaat ook veel te snel! Het spel betrof een soort memory, waarbij de kinderen heen en weer moesten rennen naar het midden van het speelveld, waar zij één bordje, met aan de onderkant een nummer, mochten pakken. Vervolgens moesten zij onthouden welk nummer dit was, zodat het hele groepje kon onthouden welk nummer onder welk bordje zat. Op deze manier moest er een lijstje met cijfers afgewerkt worden en degene die het snelst het lijstje klaar had, was de winnaar!

Na het ren-spel konden de kinderen weer even goed drinken. Vele groepen wachtten enthousiast af om te zien wat het volgende bosspel zou zijn. Douane staat vaak hoog op het lijstje van de leukste spellen van de kampweek, en ja! Dat was wat wij zouden gaan spelen! Bewapend met zaklamp vertrokken de kinderen weer van het kampgebouw richting het bos. Met hetzelfde enthousiasme dat ze hadden voordat we naar het bos vertrokken, speelden zij ook het spel! Met geld als smokkelwaar moesten de kinderen bij de post aan de overkant zien te komen, terwijl zij de douane die verspreid in het bos zaten probeerden te ontweken. Want wanneer de douane hen gespot hadden, moesten zij hun geld helaas inleveren. Verboden waar mag de grens natuurlijk niet over!
Na een paar fanatieke potjes was het toch echt tijd voor groep 1 en 2 om weer terug te keren naar het kampgebouw. Hier konden zij lekker weer wat drinken en douchen na deze uitputtende en fanatieke eerste kampdag. Heerlijk in de bedjes kruipen en op naar dromenland!

Groep 3 heeft nog een aantal potjes douane gespeeld samen met groep 4, maar daarna was het voor hen ook tijd om wat te drinken, te douchen en lekker in de stapelbedden te kruipen.

Voor groep 4 stonden er echter nog meer dingen op het programma. Na het douane bleven zij in het bos en speelden zij het beruchte spel ‘weerwolven’. Dit is iets te ingewikkeld om er een kort uitlegje over te geven, maar kortom kijken de kinderen hier wel elk jaar weer naar uit! En in het bos is het natuurlijk nog extra spannend. Na het weerwolven waren de kinderen toch echt een beetje moe geworden en verlieten ook zij het bos weer. Onderweg kwamen zij iets heel griezeligs tegen: een theekransje… heel geheimzinnig en spannend allemaal! Dit heeft allemaal te maken met het rodedraadspel dat zich in de loop van de week voor groep 4 verder zal ontwikkelen. Erg onder de indruk van de gebeurtenissen, maar gerustgesteld dat zij weer veilig op het kampgebouw gearriveerd waren, was het voor de laatste groep ook tijd om te drinken, te douchen en te gaan slapen. Op naar de tweede kampdag!