Kampdag 5 - 2019

Gepubliceerd op 26 juli 2019 om 13:43

Donderdag 25 juli

Hallo iedereen!

Vandaag is het alweer de één na laatste dag van de kampweek, wat gaat de tijd toch hard! Vandaag was het ontzettend warm en een klap in je gezicht wanneer je het hutje uitstapte, dus we hebben veel rekening gehouden met zonnebrand smeren en drinken.

Voor de jongste groep begon de dag na het ontbijt met het oefenen voor de bonte avond die deze avond plaats zou vinden. Ieder groepje dat een dansje of toneelstukje op wilde voeren had een leuk muziekje opgezet en ging fanatiek aan de slag. Oude lakens werden tevoorschijn getoverd, heksenketels en vogels en nog veel meer waar wij als leiding onder de indruk naar keken. Voor de oudste groep stond er een kort potje trefbal op het programma. Niet te lang, want dat was natuurlijk niet te doen met deze hitte. Na het trefbal weer lekker uitpuffen in de schaduw met wat drinken erbij.

Vandaag was het voor iedereen wat langer slapen en een wat later ontbijt, dus na het oefenen voor de bonte avond en het trefbal was het snel tijd voor de lunch Een lekker broodje knakworst met mayo, curry, of ketchup, en iedereen at zijn buikje rond. 

Na de lunch vertrok de oudste groep lekker naar het strand en de jongste groep deden watergevecht met emmertjes en waterpistolen op het speelveld. Heerlijke afkoeling dus! En na het watergevecht ging de jongste groep ook nog even op weg naar het strand. We moeten natuurlijk wel goed gebruik maken van dat heerlijke strand!

's Avonds was het tijd voor weer een gezonde hap: aardappels met bloemkool of broccoli en een lekker worstje. De kinderen hebben hun eten lekker buiten opgegeten, want daar stond nog enigszins een lekker windje, en in de eetzaal is het niet te doen met deze hitte. Ook een toetje hebben we overgeslagen, want er was niet heel veel trek onder de kinderen met de hoge temperaturen. 

Op het avondprogramma stond er - na het uitbuiken - natuurlijk weer een proef paraat. Dit keer de 'Uithoudingsproef', wat inhield dat het uithoudingsvermogen van de kinderen op de proef werd gesteld. Het eerste deel van de proef bestond uit het op een balk staan. Dit is natuurlijk niet zo moeilijk, dus er kwamen steeds meer dingen bij: één been in de lucht, ene arm omhoog en later de anderen, het been waar je op staat een beetje buigen, in de kikkerhouding gaan zitten, alles net zo lang tot er nog maar twee mensen overbleven, en die waren de winnaars. Het tweede deel van de proef was het met gestrekte armen vasthouden van een stuk touw op schouderhoogte. Dit klinkt misschien ook makkelijk, maar na een paar minuten worden je armen toch behoorlijk zwaar! Ook hier waren de laatste twee kinderen die hun armen nog in de lucht hadden de winnaar. 

Na de proef weer tijd voor de eilandraad, en na de eilandraad was het dan gezellig tijd voor de bonte avond voor de jongste groep! Bij de oudste groep komt dan stiekem toch ook altijd het kleine kind in hen naar boven, dus die hebben, totdat ze een spel hadden, gezellig meegekeken met de jongste groep. Ook heeft iedereen gezellig de Macarena meegedaan, en dan was het voor de oudste groep toch tijd om een spel te gaan doen. Dat was een soort van smokkelspel met water. De kinderen moesten een envelop van de ene bak naar de andere smokkelen, waarbij ze de mensen met waterpistolen daartussen moesten ontwijken. Ook lekker verkoelend dus en een lekker fanatiek spelletje. De kinderen vonden het erg leuk!

Na de bonte avond was het voor de jongste groep tijd voor douchen en naar bed. Wel nog even lekker nakletsen over de dag, maar dan toch het licht uit. Weltrusten!

De oudste groep vond het bordspellenavondje stiekem toch heel erg leuk, dus dat hebben zij nog een keertje gedaan. Ook voor hen was het daarna tijd om hun bed op te zoeken. Nog een beetje hectiek, want het begon plotseling ontzettend hard te waaien. Gauw alle spullen naar binnen brengen voordat alles wegwaait. Op de zee barstte het uiteindelijk inderdaad los, maar wij hebben alleen maar een paar spatjes regen gehad. De kinderen die al lagen te slapen zijn er gelukkig niet wakker van geworden.

Op naar alweer de laatste dag van het kamp!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.